onsdag 1. juli 2015

Bok 28: Lotus blues

En desperat mann henvender seg til advokat Martin Benners kontor og ber om hjelp til å renvaske sin søster for mord på fem personer. Det er bare dét at søsteren er død. Før hun tok sitt eget liv, erkjente hun seg skyldig i drapene. I avisene kalles hun tidenes seriemorder og har fått kallenavnet Sara Texas. Broren vil kjempe for hennes uskyld og samtidig finne sønnen hennes, Mio, som er sporløst forsvunnet. Martin Benner har det meste. Karriere, kvinner og en liten datter. Men han har også svakheter. Og mest av alt har han utfordringer. I jakten på sannheten gjør han en alvorlig feilvurdering. Plutselig blir han en liten brikke i et farlig spill, der han til slutt tvinges til å ta et grusomt valg. «Lotus Blues» er svenske Kristina Ohlssons første av to bøker om advokat Martin Benner.

Krimhelten i denne romanen er ein advokat som er noko høg på seg sjølv.  Det skal noko til å finne nye variantar over temaet.  Mannen er god på botnen.  Han har adoptert søstera si dotter.  Henne tek ei hushjelp seg mykje av.  Kjærasten vil han ha eit avslappa forhold til.

Mordsaka er spesiell.  Ho som har fått skulda for ei rekkje drap, er død. Han vi trur er broren hennar, vil få henne erklært uskuldig.  Eller er det nokon som vil få tatt den verkelege mordaren?

Romanen har eit godt driv i seg.  Det er vanskeleg å legge han frå seg.  Slutten er eg meir usikker på om eg liker, men det er vel meininga at ein straks skal kjøpe neste roman?

2 kommentarer:

  1. Eg likte denne boka, og håper eg får tak i bok nr. 2 før eg må lese om att den første.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...