fredag 9. mai 2014

Bok 26: Ravnene


Frå omslaget:
 Ny roman om den norskættede politimannen Lance Hansen. Med Ravnene viser Vidar Sundstøl hvilken sjelden evne han har til å spinne en nervepirrende vev av både ytre og indre historier. Romanen avslutter den kritikerroste Minnesota-trilogien. Lance Hansen mistenker broren Andy for drap, og en jakttur ender i et skuddrama mellom brødrene. Lance er gått i eksil i frykt for hva Andy kan finne på som hevn. Samtidig plages han av tankene på at en mann kan være uskyldig dømt for noe Andy har gjort, og Lance trekkes tilbake mot hjemstedet Lake Superior. Der møter han Chrissy, Andys tenåringsdatter, som skal vise seg å spille en uventet rolle både for drapsmysteriet og i forholdet mellom de to brødrene.

Med denne romanen vert trilogien avslutta.  Eg ser no at ein kan kjøpe alle trre samla i ei bok, og det synest eg er på sin plass.  Romanane er heller korte, spesielt den i midten.

Eg likte trilogien svært godt. Romanane inneheld fleire ingrediensar som skal vere i ein krimroman: Ein helt med eit heller brokete privatliv, forteljingar i fortid og notid, eit interessant miljø og ei spennande krimgåte som driv romanen framover. I tillegg liker eg forteljarstilen.

2 kommentarer:

  1. Eg var ikkje så begeistra for desse bøkene og det trur eg kjem mest av at det gikk lang tid mellom kvar bok. Sikkert mykje betre å få servert alt i eitt.

    SvarSlett
  2. Eg likte dei godt. Det var noko med forteljarstilen. Men som du seier, dei bør lesast etter kvarandre.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...