søndag 24. november 2013

Rogan Josh

Av og til kjem vi litt "skeivt ut" på skulekjøkenet.  To av gruppene fekk fleire timar enn dei andre.  Då nyttar vi høvet til å lage nye rettar.  Torsdag og fredag laga vi Rogan josh - indisk lammegryte, berre at vi brukte kylling.  I dag laga eg retten heime.  Eg valde å steike løken i ei panne og kjøtet i steikepanna. 
 400 g lammekjøt eller kyllingfilet.
1 løk
2 ms olje til steiking
2 ms indisk, raud karripasta (Eg brukte Santa Maria, det einaste eg fann,)
1 boks hakka, hermetiske tomatar
1 ts sukker
2 ms kokosmasse

1/4 potte koriander

  1. Del kjøtet i terningar.
  2. Skrell og hakk løken.
  3. Ha olje i steikepanna og varm han opp.
  4. Ha i kjøt og løk og steik i to omgangar i 2-3 minutt.
  5. Tilset karripasta og hermetiske tomatar
  6. Rør inn sukker og kokosmasse.  Klipp frisk koriander over.
  7. Server retten saman med raita, chutney, naanbrød og basmatiris.
    Ein grøn salat smakar og godt til.
Raita
1/4 slangeagurk
1/4 potte koriander
1/4 potte frisk mynte
2 dl yoghurt naturell
1/2 ts sukker
1/4 ts salt
1/4 ts pepar


  1.  Riv agurken grovt på rivjern. Lat det stå i 15 minutt og slå av væska som har danna seg.
  2. Hakk koriander og mynte.
  3. Bland saman alle ingrediensane.
  4. Lat raitaen stå i kjøleskåp ein time før servering slik at smaken får sett seg.
 Det passa godt å lage dobbel porsjon naanbrød til.  Oppskrifta finn de her.

3 kommentarer:

  1. Kjekt å prøve nye ting.

    Fin ny veke :-)

    SvarSlett
  2. Her har vi blitt litt forsiktige med løk og krydder, vi toler det ikkje så godt lenger. Dessverre, for vi er begge glade i krydra mat. Denne retten såg god ut, men det manglar eitt ord i oppskrifta.1/4 potte ??

    SvarSlett
  3. Der mangla visst ein bokstav også. Då skal koriander ha kome på plass.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...