fredag 15. april 2011

Ambrosiakake

Denne veka har vi hatt såkalla påskelunsj.  Til dessert har vi laga ambrosiakake.  Nokre elevar er skeptiske til å ha appelsinskal i ei kake, men ingen klagar på smaken.  Kaka på bildet er det ein elev som har laga.  Ho hadde på melisglasur etterpå.  Når eg bakar kaka heime, gongar eg med fire og bruker ei langpanne.  Oppskrifta meiner eg er akkurat passeleg detaljert for ein niandeklassing.



Botn:
125 g smør
2 dl sukker

2 egg

finrive skal av ein appelsin
safta av ein appelsin (ta av 1 ms til glasuren)

3 dl kveitemjøl
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver

Glasur:
1 dl melis
1 ms appelsinjus

Slik gjer vi:
  1. Set steikeomnen på 175 grader.
  2. Smør og strø ei rund kakeform 22-24 cm.
  3. Rør smør og sukker kvitt.
  4. Rør inn egga - eitt om gongen.
  5. Riv appelsinskalet, og ha det i.
  6. Press jus av appelsinen og ha i.
  7. Sikt i dei tørre ingrediensane.
  8. Steik kaka i 30-40 minutt.
  9. Avkjøl kaka på rist.

  1. Glasur: Rør saman melis og appelsinjus. Fordel glasuren på kaka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...