Det er konfirmasjon i nabobygda, og eg har lova ein kollega å bake kake. Ho hadde nok karamellpuddingar, så eg foreslo ei kake som står seg. Av og til bakar eg dobbel porsjon i 22 cm og 24 cm form. Det går akkurat inn i omnen. I går ganga eg oppskrifta med 1,5 og laga ei stor kake i 28 cm form. Frøkna hjelpte meg med å pynte. Glasuren dobla eg oppskrifta på. Her må eg tilstå at eg har eit nokså avslappa forhold til oppskrifta. Eg har i kakao til fargen er høveleg. Kaffi lagar eg av pulver. Eg har litt kokande vatn i pulveret og rører det ut, så skiftar eg til ein kald kopp og har i kaldt vatn.
24 cm rund form
125 g smør
280 g (3 dl) sukker
2 egg
290 g (4 1/2 dl) kveitemjøl
4 ts bakepulver
1 knivsodd salt
1 ts muskatblomme
1 ts kanel
2 dl mjølk
1. Rør smør og sukker kvitt.
2. Rør inn eitt og eitt egg.
3. Sikt på mjøl og bland i vekselvis med mjølka.
(eller ha i alt om du bruker kjøkenmaskin)
4. 1/3 av røra har du i 1 ms kakao iblanda 1 ms mjølk.
5. Ha den lyse røra og den mørke i forma. Du kan lage marmormønster i eller legge i med skei litt hulter til bulter.
6. Steik kaka ved 180 grader i 45 - 60 minutt.
Fyll og glasur
3 ms smør
250 g melis
1 ms kakao
1 ts vaniljesukker
3 ms krutsterk kaffi.
Rør saman til glasuren er lett og luftig. Pynt kaka etter ønskje.
Tippar at ungane i selskapet vil kaste seg over denne kaka. Oppskrifta er gammal, trur kaka vann ein bakekonkurranse i USA, og blei veldig populær. Eg kan hugse at somme hadde den i bursdagane sine i min barndom, men for meg har ho alltid vore for søt
SvarSlettDet er ikkje min favoritt, men eg veitr det er andre sin ... Og ungane ser på snopet.
SvarSlett