Elevane startar med å lage raud saus. Vi brukte H-mjølk i dag.
Raud saus
¾ dl raud saft
1 ¼ vatn
1 ts potetmjøl
- Bland alt kaldt saman i panna. Rør til det kokar opp.
- Hell sausen i ein mugge.
Vaniljepudding
3 ms maisenna
1 eggeplomme
1 ms sukker
1 ½ ts vaniljesukker
- Bland mjølk og maisenna i ei teflon- eller aluminiumspanne.
- Visp saman eggeplomme, sukker og vaniljesukker i ei skål.
- Kok opp mjølk/maisenna. Rør til det kokar opp, og lat det koke eit par minutt.
- Ta ”grauten” til side og rør inn egg/sukker/vaniljesukker.
- Hell puddingen i ei skål. Set gjerne skåla i vassbad til nedkjøling.
(Skålene på skulekjøkenet toler dette, men ver forsiktig heime, ei krystallskål vil sprekke.)
(Ein kan ikkje bruke metallreiskap når ein kokar puddingar med egg i aluminiumspanner.)
Dette vart eg verkeleg freista av!
SvarSlettNo har eg prøvd oppskrifta - dobbel porsjon var passeleg til familien her. Eg må innrømme at eg godt kunne ha tenkt meg meir vaniljesmak, og kanskje fleire eggeplommer òg... Ferdigkjøpt jordbærsaus fungerte heilt fint.
SvarSlettMandlar og mandeldråpar vil gi mandelpudding. Eg hadde fleire eggeplommer i min. Her må ein finne sin eigen formel.
SvarSlett