Årets solbæravling var ikkje stor, nærare bestemt 2,2 kg. Vi skal sage ned ein del tre og greiner slik at buskane får meir sol neste år. Sidan nokre her er svært glade i rørt solbær, rørte eg like godt alt etter same oppskrift som rørt rips, 7 1/2 dl sukker på 2 kg. Eg synest Certo gir stivare sylte enn Jam, kan det stemme?
Trur eg ikkje har prøvd rørt solbæar, høyrest herleg ut :-)
SvarSlettDet er ikkje så mange år sidan eg laga det første gongen, men her vil dei ha det, så no prioriterer eg det framfor å koke sylte. Mykje lettvintare, og sikkert mykje høgre vitamininnhald i sylta.
SvarSlettDet er interessant for meg som skal gje ut syltebok om den eine sorten gjev fastare frysetøy. Eg syns ofte det vert for rennande.
SvarSlettHadde eg tenkt på det før, skulle eg ha vegt opp nøyaktig like porsjonar med ulikt pulver då eg hadde så mykje rips. Slike eksperiment synest eg er interessante! Viss eg finn på å røre stikkelsbær, kanskje ... Ei venninne av meg meiner det smakar meir kunstig av den eine sorten.
SvarSlettTil koking er i alle fall fruktpektin, eller grøn certo som den har gått under her, best, meiner eg.
Hei, har leita lenge etter oppskrift på solbær-frysetøy. Frys du desse? Og er det ein pakke Certo?
SvarSlettCatrine 😊 vil ikke koke bærene bare røre dem. Hvilket pulver egner seg best ?
SvarSletthttps://solveigsiside.blogspot.com/2012/08/jam-versus-certo.html?showComment=1533156072287#c792393097012870223
SlettTørsleffs frysepulver er veldig bra har jeg kommet frem til. Elin
SvarSlettHelt en,det beste frysepulver jeg har brukt.
SvarSlett