lørdag 20. april 2013

Dagens bruktfunn

I dag hadde vi eit ærend i Myrvåg.  Det vi ikkje visste, var at der er ein bruktbutikk! Eg stakk innom for å sjå etter skåler, og sjå kva eg fann!  No har eg sju grøne og sju raude små skåler.  Den store raude kunne eg heller ikkje late stå att. Prisane var relativt høge på mange ting, synest eg, men så går vel pengane til ei god sak.

Rosene er frå bilforhandlaren, om nokon lurer.

Då vil eg ønskje blogglesarane ei fin helg!

13 kommentarer:

 1. Fine skåler !
  Og, eg òg syns der er dyrt. Dei fyl ei prisliste seier dei, men er dyre i samanligning med andre. Eit pluss for butikken er at der er oversiktleg og ryddig.

  SvarSlett
 2. Det er sant! Eg kika gjennom vindauget på møblane deira. Då tenkte eg at dei skulle ha sett ned prisane og gitt plass til nytt. Det gjeld kanskje andre ting og. Dei hadde merka prislappane med dato, så eg tippar dei har ryddesal av og til?

  SvarSlett
 3. Det same gjeld her.Somme brukte ting, som til dømes glasskåler og fat er relativt dyrt. Men så kan ein av og til finne ein " skatt"-veldig billig. Eg hadde ei stor grøn skål som er presterte å knuse.

  SvarSlett
 4. ... og eg fekk småskålene - og så fann eg den store på bruktbutikken her - og så har eg handla meir når eg har kome over. I dag var eg verkeleg heldig, synest eg.

  SvarSlett
 5. Det er ein skikkeleg dyr bruktbutikk, fullt på høgde med Oslo vestkant, og det har dei ikkje kundegrunnlag for, spør du meg. Men det går an når det sit frivillige pensjonistar der, som ikkje er så nøye med det med kva tid som går med.

  Eg sa det til dei ein gong, og fekk "god sak"-argumentet tilbake. Det argumentet kom til feil person, kan eg seie. Å vente at folk skal betale overpris for brukte ting fordi det går til det litt diffuse begrepet "missjionen" held nok ikkje i lengda. Bruktbutikken i Ørsta er betre, faktisk.

  SvarSlett
 6. Eg er einig med deg. Og for deira eigen del burde dei fått meir inn og ikkje minst ut, spesielt møblar.
  Skålene hadde eg ikkje kjøpt om det ikkje var for å supplere det eg har.
  På Hareid heiter bruktbutikken "Brukt og billeg" og dei vil leve opp til namnet sitt.
  Kor "god sak" denne misjonen er, kan ein ikkje vite. Kvinnesynet i ei av dei, er forkasteleg.

  SvarSlett
 7. Her har dei sett stopp for t.d. inntak av bøker. Dei tek heller ikkje inn rått og rote av t.d. møblar. Det er fleire som vi ha ting inn enn ut. Eg har kjøpt ein del i farga glas, for moro skuld, og det har vore "butikkpris". No er det mykje billig å få på butikkane, så unge folkk vil sjølvsagt heller ha det. Porolonstoppa møblar over ein viss aldrer, er ikkje noko å dra inn i hus.
  Mitt råd er: Rydd vekk det som ingen kjøper!

  SvarSlett
 8. Dei må konkurrere med butikkpris!
  Elles bør dei vite om det viss dei får inn "skattar".

  Ein måte å rydde på er å ha billegsal. Det hadde dei på telysestakar. Men kva kostar det på Nille t.d.?

  I Myrvåg var det ryddig og fint tillaga. Dei har god plass.

  SvarSlett
 9. Då eg var innom hadde dei fått inn nokre Kosta Boda-glas i eske, som dei selde til ti kroner under vanleg utsalgspris. Hadde eskene vore strøkne slik at ein kunne fått bytta dei i butikk hadde det vore noko, men det var dei ikkje, dei bar preg av å ha vore på lager, flytta på og styrt med. Då må du faktisk sette prisen ned meir enn ti kroner. Du kan rett som det er vere heldig og finne glas med 25% rabatt. Då er det meiningslaust at bruktbutikken skal vere dyrare.

  SvarSlett
 10. Flotte glass du har funnet deg.
  Når jeg stetter priser på ting på
  vårt bruktmarked, tenker jeg bade på
  hva det kan koste nytt, og ikke minst,
  hva er det folk vil gi litt for.
  Ting uten spesielle merker nytter det ikke
  å sette høy pris på.
  Merketing bør ikke koste mer enn halv pris.
  Men så er det jo ikke alt jeg vet nypris på,
  så jeg er veldig glad for å få tilbakemeldinger
  fra folk som kanskje har litt mer peiling enn meg.
  Gratulerer med ny bil. Håper du blir fornøyd.
  Ønsker deg ei riktig god uke :)

  SvarSlett
 11. Eg meiner at når ting er å få kjøpt nytt, må bruktprisen vere høgst halv pris. Det har eg innprenta i ungane og.
  Tin som ikkje er i handelen, er det verre med. Skålene mine har verdi for meg. Om dei var overprisa, veit eg ikkje. Eg la berre merke til ting som framleis er i handelen som Gunda peikar på.
  Eg reknar med at det er mulegheiter for pruting/diskusjon når det er private eigarar. At ting vert ståande utan å verte selde, er kanskje teikn på for høg pris.
  Bruktbutikkane her på Sunnmøre er eigde av misjonsforeiningar og frivillegheitssentralar. Folk jobbar gratis for "ei god sak".

  SvarSlett
 12. Det gjer dei her også.Og dei som jobbar der ofte, lærer seg etter kvart kva som "sel" og kva ingen vil ha. Ting i kopar og messing er det, så vidt eg kan sjå,ingen som kjøper.

  SvarSlett
 13. Ikkje tinn heller, det trur eg hadde lønt seg å selge til loddetinnprodusentar. :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...