Noko av det som er kjekt med kurs, er å plukke opp nye, lure måtar å gjere ting på. Morten er ein liketil kar som krydrar foredraga sine med små vittigheiter. Han let det falle eit ord om at bergensarane ikkje ville godkjenne skillingsbollane. Bergensaren i forsamlinga slo seinare fast at desse bollane er betre enn skillingsbollar.
Til fyll rører han fifty-fifty med smør og sukker og tilset litt kanel. Ein må kjøpe gode rosiner og legge i bløyt på førehand. I tillegg bruker han hakka neter eller mandelflak. Eg kan underskrive på at bollane var spesielt gode.
Då vi var der og rigga til, fekk eg spurt han om litt forskjellig, mellom anna dette med gjærtypar. Han bruker ikkje raud gjær, men trur det kan ha ein effekt. Tørrgjær hadde han ikkje noko imot. Men han bruker vanleg, blå gjær i gjærbaksten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar