søndag 27. februar 2011

Semulepudding

Når middagen er mager, smakar det godt med ein mettande dessert.  På skulekjøkenet serverer vi semulepudding etter seibiff.  Det er norsk tradisjonsmat.  I dag serverte eg denne etter oksekarri.  Det er kanskje stilbrot? 

Ein kan sjølvsagt lage semulepudding etter oppskrift på pakken.  Men den er utan egg.  Slik er mi oppskrift:

2 l mjølk
2 1/2 dl semulegryn

4 eggeplommer (ev. 2 egg)
4 ms sukker

6-8 dråpar mandelessens (ev vaniljesukker)

1. Kok graut av mjølk og gryn. 
2. Bland egg og sukker i ei lita skål.
3. Ta panna til side og ha i egg/sukker.  Set det så vidt attende på plata.
4.  Ta til side igjen og ha i mandelessens.

Server med raud saus.



Raud saus

¾ dl raud saft
1 ¼ vatn
1 ts potetmjøl

  1. Bland alt kaldt saman i panna.  Rør til det kokar opp.
  1. Hell sausen i ein mugge.
P.S
Observante blogglesarar ser kanskje at eg har kjøpt med same skål som Strikkemor(o).  I dag har eg fått testa ut at skåla rommar  ca 2 l.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...