Dagens middag fann eg oppskrift på i den gamle "Frå bollar til burritos" s. 115. Det står at retten skal steike i ei eldfast form i omnen. Eg lagar den rett i jerngryta og lar den småkoke 1/2 time kanskje. Retten er godt krydra, så viss ein er redd for "sterk" mat, kan ein vente med halvparten av kryddera.
2 porsjonar
300 g biffkjøt i terningar/strimlar
1 liten løk, i tjukke skiver
2 ms olje til steiking
2 ts frisk ingefær, finhakka
1 fedd(båt) kvitløk, finhakka
2 ts malen koriander
1 krm kardemomme
1/2 ts chilipulver
1 krm malen muskat
1 ts sukker
1 ts salt
1 boks hakka tomatar.
1. Varm oljen i ei steikepanne/gryte. Brun kjøtet saman med løk, ingefær og kvitløk.
2. Ha i resten av ingrediensane.
3. Set gryta/steikepanna med lok/ eldfast form i omnen ved 200 grader i ca 1 time.
(eller kok på omnen på svak varme)
Eg serverte couscous til i dag. Ein kan bruke ris eller byggryn etter eige ønskje.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar