søndag 27. februar 2011

Oksekarri

Dagens middag fann eg oppskrift på i den gamle "Frå bollar til burritos" s. 115.  Det står at retten skal steike i ei eldfast form i omnen.  Eg lagar den rett i jerngryta og lar den småkoke 1/2 time kanskje.  Retten er godt krydra, så viss ein er redd for "sterk" mat, kan ein vente med halvparten av kryddera.  


2 porsjonar


300 g biffkjøt i terningar/strimlar
1 liten løk, i tjukke skiver
2 ms olje til steiking
2 ts frisk ingefær, finhakka
1 fedd(båt) kvitløk, finhakka

2 ts malen koriander
1 krm kardemomme
1/2 ts chilipulver
1 krm malen muskat
1 ts sukker
1 ts salt
1 boks hakka tomatar.

1. Varm oljen i ei steikepanne/gryte.  Brun kjøtet saman med løk, ingefær og kvitløk.
2. Ha i resten av ingrediensane.

3. Set gryta/steikepanna med lok/ eldfast form i omnen ved 200 grader i ca 1 time.
   (eller kok på omnen på svak varme)

Eg serverte couscous til i dag.  Ein kan bruke ris eller byggryn etter eige ønskje. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...