Sist, men ikkje minst, så er det kjekt å få med seg ei sjølbaka kake heim. Ein er sikra skryt!
Denne oppskrifta er skriven for niandeklassingar.
(Kompaktkameraet mitt er i England, så eg får erstatte dette knabba bildet med mitt eige neste veke)
Marmorkake
2 egg
1 ¼ dl mjølk
1 ts bakepulver
Slik gjer vi:
1. Set omnen på 175 grader.
2. Smør og strø ei avlang form. Ha gjerne bakepapir i botnen.
3. Rør sukker og margarin kvitt.
4. Ha i egga eitt om gongen.
5. Rør inn mjølk og mjøl (blanda med bakepulver) vekselvis.
6. Bland saman i ei mellomstor skål:
2 ms sukker
2 ms kakao
2 ms mjølk
1 ts vaniljesukker.
7. Ha 1/3 av røra i kakaoblandinga og rør til jamn røre.
8. Ha først halvparten av den lyse røra, så den mørke røra og til slutt resten av den lyse røra.
9. Dra ein gaffel langs midten av forma for å lage marmormønster.
10. Steik kaka i ca 45 minutt.
Mamma laga marmorkake..
SvarSlettså bra dei lærer lage ting frå grunnen av..
Ha fin veke!
Heilt sidan eg kom til Sunnmøre for ca 45 år sidan, har eg vore lettare sjokka over kor mykje kaker det blir baka her. Eg var van med at kaker var festmat, ikkje noko ein hadde til kvar helg. Og slik meiner eg det bør vere.Men det er greitt at elevane lære å lage kaker frå grunnen av, og som du seier, ser kva kaker er laga av. Og eg er ikkje motstandar av GODE kaker til fødselsdagar etc.Ein kan ikkje ete BERRE det som er sunt.
SvarSlettDet er enkelt og billeg å kjøpe seg ein muffin om dagen, ser eg. Når foreldre sender med pengar til mat i staden for matpakke blir freistinga stor til å lure seg på butikken i skuletida, eller rett etterpå. Ein del lever då på muffins eller bollepakkar til kvardags.
SvarSlettEin kan ikkje vente at dei unge vel rett når ikkje vaksne gjer det! Såg til mi glede at skuleelevar kjøpte salat på Spar, den gong eg handla der.Men det er som dei seier: Det usunne er billegast og lettast å få tak i. No veit folk så mykje om kosthald at det er ingen grunn til å ete usunt. Eg veit at du er enig.
SvarSlett