mandag 22. april 2019

Bok 17:Frosne flammer


Et mesterstykke
Krigsveteranen Niels Oxen er formodet omkommet under en ulykke på havet. I virkeligheten har han overlevd og må føre sitt livs kamp mot nettverket Danehof. 
Etter en dramatisk ulykke antar både venner og fiender at krigsveteranen Niels Oxen er omkommet på havet. I virkeligheten har han overlevd store skader og kommet seg i land på ei lita øy i den svenske skjærgården, der han blir tatt vare på av en enslig dame. Isolert fra omverdenen får Oxen mulighet til å komme seg igjen etter ulykken, men for en mann som Oxen er det ikke aktuelt å fortsette en tilværelse i skjul. Han står overfor sitt livs dilemma. 
«Thrillere om hemmelige maktorganer er det skrevet dusinvis av, men bare sjelden fungerer de så overbevisende og gripende som Jensens trilogi.» 
Marie Louise Toksvig, Ekstra Bladet, 5 av 6 stjerner 
Jaget
Dersom lederne av det hemmelige maktnettverket Danehof oppdager at han er i live og at attentatet mot ham var feilslått, kommer de til å innlede en veritabel menneskejakt for å kvitte seg med ham en gang for alle. Og oppdager det danske politiet at han er i live, vil han bli ettersøkt og siktet for et mord han ikke har begått, men fortsatt er mistenkt for. Likevel bestemmer Oxen seg for å prøve å avsløre de skyldige. Gjør han ikke det, er han dømt til evig flukt – uten mulighet til noensinne å se sønnen sin igjen. 

Mektige Danehof
Organisasjonen Danehof har vist seg å ha stor makt. De har sørget for at Oxens tidligere makker, Margrethe Franck, har fått sparken fra etterretningstjenesten. Hun jobber nå i kassa på butikken og i oppvasken på et hotell for å få tilværelsen til å gå rundt. En tilværelse lagt på is av Danehof, som takk for sist etter at Margrethe og Oxen forsøkte å avsløre og sprenge maktnettverket deres. 

Den usynlige fienden
Bare det å ta kontakt med Margrethe igjen er forbundet med stor risiko. Som alle andre tror også hun at Oxen er død, men skal de nedkjempe Danehof, må de få med den tidligere sjefen deres i etterretningstjensten, Axel Mossman også. Mossman har også trukket seg tilbake siden sist, men heller ikke han har gitt opp forsøket på å knekke Danehof. Kampen mot Danehof har fått fatale konsekvenser for dem alle, og de kan bare gjenerobre livet sitt ved å beseire de mørke mennene. Men hvordan slåss man mot en usynlig fiende? 

Frosne flammer er bok tre i serien om Niels Oxen, og den er minst like nervepirrende som de to første bindene i serien, Hengte hunder og Mørke menn. 
«Actionpreget og humoristisk ... holder tvers igjennom.» 
Bent Stenbakken, Nordjyske, 5 av 6 stjerner 

Dette er ein av romanane eg har kosa meg med medan eg har gått turar i påska. Her bør ein passe på så ein ikkje mørknar ute - for å seie det slik. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...