onsdag 10. april 2019

Bok 16: Fordeler og ulemper ved å være til

 

Nina er enslig mor med en datter på ti, og har nettopp kjøpt gamle Grepan pensjonat på Tjøme, som har spisesal med utgang til egen strand. Her skal sommernettene nytes og livets høydepunkter feires.

Snart fylles pensjonatet opp av et snodig klientell. Ninas fascinasjon for alt menneskelig gjør henne til en spesiell og kanskje litt uforutsigelig pensjonatvertinne. - Men hva så? ville hun selv ha sagt. Spørsmålet er om en slik tiltro og livsglede tåler møtet med den virkelige verden. Er det å ha et lyst sinn bare en fordel - eller kan det ha sine ulemper?
Fordeler og ulemper ved å være til er en roman om en kvinne med et lyst sinn, ukuelig optimisme og tro på at alt vil ordne seg til sist. Hun elsker livet, i alle dets fasetter, og gjør det hun kan for å legge til rette for fest og glede. Det er ingen hverdag mer! Eller er det det?
Vigdis Hjorth har skrevet en roman som både er underholdende og ettertenksom.

Eg har stor sans for Vigdis Hjorth sine romanar.  I byrjinga av denne kjende eg nesten ikkje att forfattaren.  Men så tek det laus!  Skildringa hennar av mellom anna eit bryllaup, har stor underhaldningsverdi.  Samtidig ligg der alvor bak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...