tirsdag 4. mars 2014

Bok 13: Den klønete skytsengelen


Frå omslaget
En solfylt dag samles fem hundre engler for å gjennomføre det årlige grunnkurset for skytsengler. En av kursdeltakerne er den nylig avdøde lektoren i kristendomskunnskap, Sulo Auvinen. Som menneske har han vært en ganske klumsete type, som engel er han staselig: Vingebredden er på hele ti meter. Men han er ikke blitt mindre klønete, og man bestemmer raskt at han skal tildeles en lettbeskyttet person. Valget faller på Aaro Korhonen som nettopp er blitt den lykkelige eier av en kafé i Helsinki. Allerede på vei til mennesket han skal beskytte, klarer imidlertid den velmenende skytsengelen å få vingene sine inn i en høyspentledning. Korhonen er lykkelig uvitende om beskyttelsen, og hvordan den skal komme til å rote til livet hans.

Dette er ei ellevill historie om, ja, kva skal ein seie historia er om?  Skytsengelen som skaper den eine ulykka etter den andre? Ei fantasiverd ved sida av den verkelege? Eller kan historia tolkast på eit anna plan?  Uansett er dette ei humoristisk forteljing med fantastiske skildringar.  Språket er herleg.

Eg har stor sans for Paasilinna sine romanar.  Men som eg har skrive før, ein bør lese nokre bøker mellom. Det kan bli for mykje av det gode etter mi meining.


2 kommentarer:

  1. Me høyrde på to tre av bøkene hans i bilen til og frå hytta. Men så vart me metta på ein måte. Fantasien er så "bort i natta" at det vart travelt.
    Men me skal prøve igjen, om litt :)

    SvarSlett
  2. Det kan lett bli for mykje... Ta ein pause!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...