mandag 7. mai 2018

Bok 19: Syndeflod


Huset er bygget som en bunker og beregnet på å skjule mennesker på flukt. Mannen som nå har leid huset, har noe helt annet i tankene. Huset er helt uinntakelig, og synes ikke på plankartene. Inne i huset befinner det seg en familie som veldig gjerne vil ut. Ute i verden finnes det bare én person som savner dem ...
Gifteringen 
En mann blir funnet død i stolen sin, skutt i brystet. Merkelig nok har han datterens giftering på lillefingeren. Etterforskningen avslører at mannens datter også ble myrdet, av sin voldelige eksmann. Bærer han gifteringen hennes for å minnes? Hva gjorde han for å få henne ut av det dårlige forholdet? Spørsmålene er mange. Samtidig får leserne vite om en annen manns synd, en mann som bekjenner i et brev til sin kone; han har kjørt på en kvinne og stoppet ikke for å hjelpe. 
Fredrika Bergmans historie 
Psykologen Fredrika Bergman bistår etterforskerne, til tross for at hennes ektemann Spencer er døende av kreft. I løpet av etterforskningen dukker det også opp et illevarslende brev. Fredrika blir satt på sitt livs prøve, dratt mellom familien og en krevende jobb - en jobb som også tilbyr flukt fra den sørgelige hverdagen. 
Forstår du nå, Alex? 
Alex Recht ser etter hvert en sammenheng mellom de ulike sakene. En ukjent person legger igjen beskjeder til Alex, en som vil hjelpe dem på rett spor. Men hvem er den anonyme brevskriveren, og hvordan kan gjerningsmannen alltid ligge ett skritt foran? Og mens etterforskningen går sin gang, blir stemningen stadig mer intens i det hermetisk lukkede huset i skogen. 
Syndflod er en intenst spennende krim der gamle synder bringes opp i lyset, og konsekvensene er dødelige.

Denne romanen hadde eg ikkje sansen for.  Eg synest han er rotete, og plottet er noko utstudert. Eg vil kalle det reinspikka underhaldning...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...