onsdag 31. januar 2018

Bok 3: Rigels øyne


Fortellingen om Ingrid Barrøy, som fortsatte med Hvitt hav, har fanget lesere over hele verden. Nå kommer tredje bok i serien, Rigels øyne. Med den har vi fått en enestående trilogi for alle som vil forstå mer av landet vi lever i.

Ingrids datter er blitt to år, og hun legger ut på en vandring gjennom Norge for å finne barnefaren. I støvler og kjole, med sekk på ryggen, reiser hun sørover. Hver gang hun ber om et sted å sove, legger hun fram sitt ærend: Er det noen som husker en russer som flyktet over fjellet den siste krigsvinteren? Underveis kommer hun bort i en rekke uforglemmelige menneskeskjebner.

Finner hun den hun søker? Hvilket Norge åpenbarer seg for henne i 1946? Rigels øyne er en sterk roman om et folk etter en krig, fortalt fra perspektivet til en uvanlig kvinne. For krigen gjør noe med menneskene. Men det gjør også freden. Den gjør noe med hukommelsen. Ingrid får snudd opp ned på sitt verdensbilde.


Dette er tredje romanen i ein trilogi.  Eg har tidlegare lese og likt svært godt De usynlige og Hvitt hav.  Rigels øyne skuffar då heller ikkje.  Det er ei perle av ein roman.

Om nokon framleis ikkje har trua på lydbøker, så kan eg sterkt anbefale denne.  Forteljinga er konsentrert, og opplesaren, Nils Johnson, gir romanen eit ekstra løft.

2 kommentarer:

 1. Takk for omtalen.
  Eg fekk boka i julegåve.
  I helga skal eg begynne på den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg likte godt boka.
   Lure på om eg skal lese oppatt dei første også.

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...