torsdag 25. juni 2015

Bok 27: Zack
Første actionfylte bok i serien om Zack Herry! Fire asiatiske kvinner blir funnet brutalt myrdet i en leilighet i Stockholm. En femte kvinne dumpes svært medtatt utenfor et sykehus. Ut fra hennes lemlestede kropp å dømme ser det ut til at hun har blitt angrepet av en rasende hundeflokk. Tjuesju år gamle Zack Herry har gjort kometkarriere i Stockholmspolitiet. På dagtid er han en dreven kriminalinspektør ved spesialenheten. På nettene driver han med narkotika på de ulovlige klubbene i byen. Han vet at dette ikke kommer til å gå i lengden, men de blodige minnene fra hans egen barndom driver ham mot avgrunnen. Jaget av politiets intern-etterforskere forsøker Zack sammen med kollegaen Deniz å løse den verste mordbølgen i Sveriges moderne historie. Handler det om kvinnehat, rasisme eller menneskehandel? Det eneste som er sikkert er at flere kvinner kommer til å dø om de ikke finner morderen. «Zack» er den første actionfylte boka i Herkules-serien , skrevet av forfatterparet Mons Kallentoft og Markus Lutteman. Over hele serien trer et voldsomt skjebnedrama frem, der den komplekse antihelten Zack, akkurat som en moderne Herkules, slites mellom to ulike verdener.
 
 
Det skal noko til å skilje seg ut i den mengda som finst av krimlitteratur.  Denne romanen skil seg ut på to måtar.  For det første er krimhelten annleis.  Han kunne like godt ha hamna på feil side av lova, viss han då ikkje gjer det. For det andre er dei kriminelle handlingane dei omtrent mest bestialske eg har lese.  Torturmetodane og drapsmetodane er ikkje for fintfølande lesarar. 
 
Sjølv kjem eg nok til å utsette meg for fleire i serien ...
 
 

3 kommentarer:

  1. Eg hugsar ikkje så mykje frå boka enda eg nyss har lese den. Men det eg husar best er at eg blei litt "betatt" av Zack. Viss eg får lyst å friske på hukommelsen, så ligg boka framleis på maskina.

    SvarSlett
  2. Ja, når du seier det,så.........Elles kan du gå inn på bloggen min, så finn du om lag same kritikken som du har skrive sjølv. Eg hadde nok hugsa meir om eg hadde lese om att litt av boka, men eg les så mykje at mykje at ingen ting festar seg. Særleg ikkje krim. Men når eg les papirbøker hugsar eg meir.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...