onsdag 3. juni 2015

Bok 25: Søvnen og døden

Døden innleder enhver krim. Og søvnen vil du mangle etter å ha lest denne! Dette er den andre boken om gisselforhandler Niels Bentzon. Gisselforhandleren ved politiet i København, Niels Bentzon, skulle ha snakket henne ut av det. Snakket henne fra å kaste seg i døden denne sommernatten på Dybbølsbro. Men han klarte det ikke. Og der ligger hun. Midt på skinnene med bakhodet knust og en kryptisk beskjed skrevet på hånden. Hvem er hun, og hva fikk henne til å hoppe ut fra broen? Noen eller noe var etter henne - noe som fikk henne til å velge døden fremfor livet. Snart går det opp for Niels Bentzon at kvinnen ikke var psykisk syk, men en solodanser ved Den Kongelige Ballet som har vært forsvunnet i to døgn. Obduksjonen viser at hun er blitt druknet og gjenopplivet rett før hun hoppet fra broen.

Denne krimromanen er ein "pageturnar" av dei sjeldne, vil eg påstå.  Her har vi ein forstyrra, intelligent mann som vil finne svar frå døde personar.  Han vil ikkje drepe dei, berre la dei vere døde til dei har kome i kontakt med dei han vil, og så bruker han hjartestartar.

Forfattaren tek og opp mange spørsmål om liv og død.  Kona til gisselforhandlaren vil ta abort, så får ho vite at ho ventar tvillingar.  Kor tid begynner eit liv? Kva når liva deira står i fare?

Eg gir terningklast 6!

P.S.
Dette er ikkje eigna sengelektyre - i alle fall for dei som vil lese for å sovne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...