onsdag 7. november 2018

Bok 46: Det innerste rommet

 
Presentert av Erlend Sørskaar, redaktør
Når den tidligere Arbeiderparti-kjempen Bernhard Clausen dør og det blir funnet 80 millioner kroner i kontanter på hytta hans, skjønner Riksadvokaten at de står foran en svært delikat sak. For å unngå publisitet om pengefunnet, gir riksadvokaten William Wisting oppdraget med å lede en hemmelig etterforskningsgruppe. Wisting får tilgang til alle ressurser og kan selv håndplukke sin egen gruppe.
Team Wisting
Wistings lojale medarbeider, kriminalteknikeren Espen Mortensen, er selvskreven på laget, nå blir også datteren Line engasjert direkte i etterforskningen. Som journalist kan hun grave andre steder enn politiet og stille de spørsmålene politiet ikke kan stille uten å vekke oppmerksomhet. For å operere i fred etablerer de seg dessuten utenfor politihuset, operasjonssentralen for det nye teamet blir i kjelleren hjemme hos William Wisting. 

Brennhete hemmeligheter
80 millioner er mye penger, nok til at en utenriksminister kan påvirke fremmede makter, nok til at man kan kjøpe seg ut av gisselsituasjoner, eller finnes kanskje svaret på den store pengebeholdningen i Bernhard Clausens privatliv? Wisting & co har knapt rukket å stille seg disse spørsmålene før Bernhard Clausens hytte brenner ned til grunnen - trolig påsatt. Hva er det noen ønsker å skjule?

Personlig tragedie?
Det finnes ingen opplagte spor i Clausens profesjonelle karriere som tyder på at han skulle være i besittelse av et så stort pengebeløp. Heller ikke i privatlivet er det noen åpenbare svar på hvor pengene kommer fra. Men etterforskningen viser at folk i Clausens nærmeste krets har registrert en endring hos Clausen de senere årene. I utgangspunktet har man antatt at endringene har hatt med konas sykdom og død å gjøre. Året etter mistet Clausen dessuten sønnen sin i en motorsykkelulykke. 

I etterkant av de to dødsfallene trakk han seg tilbake fra politikken, av familiære årsaker trodde de fleste, men ligger det likevel andre forklaringer bak?
Utmerket Wisting
Med god hjelp fra Line og resten av gruppen nøster Wisting opp bit for bit i Bernhard Clausens fortid. Og når det viser seg at sedlene kan spores tilbake til en kriminell handling, tar saken en ny dreining. Som om ikke det var pikant nok, oppdager de at en ung gutt forsvant samme dag som ranet ble begått. Simon Meier ble aldri funnet, og også her peker sporene mot kretsen rundt Bernhard Clausen.

Med Wistings grundighet og Lines impulsivitet pusles de ulike bitene litt etter litt sammen. Men det er noe som skurrer, noe i bildet de ikke helt får øye på. Og snart skal de merke at de ikke er alene om å grave i den gamle saken.
Det innerste rommet er en Wisting-roman av godt merke - det er bare å glede seg!

Dagbladanmeldaren gir romanen terningkast 4 . Eg er mykje samd med han.  Dette er solid krim med høg underhaldningsverdi.  Eg slukte romanen på eit par dagar.  Det er noko befriande med dei gode forteljingane med gamle krimheltar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...