onsdag 22. august 2018

Bok 35: Arvingen


Jake følte det som om han sto og holdt i en tikkende bombe. Langsomt la han brevet til side og stirret på det neste arket. Mens hjertet banket hardt og hendene skalv, betraktet han det blå blekket og visste inderlig godt at ordene han skulle lese, ville legge beslag på det neste året av livet hans, kanskje to. 

Seth Hubbard er en velstående mann som er døende av lungekreft. Han bor alene like utenfor byen Clanton i Mississippi. Før han tar livet av seg ved å henge seg i et tre på eiendommen sin, skriver han et nytt testamente, for hånd. Han sender brevet til den eneste advokaten han stoler på, Jake Brigance. 
Seths siste ønske reiser flere spørsmål enn svar, og kommer til å skape store konflikter mellom hans voksne barn og hans svarte hushjelp Lizzie Lang. For å finne svar må Jake langt tilbake i tid, til en forsvunnet bror og en dypt begravet hemmelighet

Eg skal innrømme at i byrjinga på romanen på 18 CD-ar, tenkte eg korleis i alle dagar ein kunne skrive så mykje om så lite.  Men romanen tok seg opp og eg kom igjennom alle CD-ane på vel ei veke.

Eg vil tru at dei som er interesserte i jus, spesielt amerikansk, vil ha stor glede av romanen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...