torsdag 12. september 2019

Bok 36: Mørke menn

Niels Oxen, Danmarks høyest dekorerte soldat noensinne, bor og arbeider under rumensk identitet ved en avsides fiskefarm i Jylland. Her slåss han med sine traumer samtidig som han lever i konstant alarmberedskap. Han har en hemmelighet som holder ham i live - men som også kan ta livet av ham.
Da en museumsdirektør blir myrdet, utløses et skred av voldsomme begivenheter, som involverer Danmarks justisminister. Det er bare noen få som ser en forbindelse til Oxen. En av dem er hans gamle makker, Margrethe Franck fra Politiets Etterretningstjeneste. Hun har lett forgjeves etter ham i over et år. Da hun endelig finner ham, besegler hun også hans skjebne.
Oxen blir plutselig midtpunktet i en menneskejakt. Noen vil hjelpe ham. Noen vil drepe ham. Men hvem er venn og hvem er fiende? Franck og Oxen slår seg sammen mot de mørke mennene som sitter med makten. Den ettersøkte krigsveteranen har kun to muligheter: gå til grunne - eller gå til angrep.


Det einaste som var dumt med denne, var at det er nummer to i serien på tre, og eg har lese nummer ein og tre før.  Dette er ein trilogi som bør lesast i samanheng, meiner eg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...