søndag 25. juni 2017

Bok 25:Utmarker

Ellen Savinger er 15 år, og hun har vært forsvunnet i tre uker. Sam Berger frykter at hun har blitt offer for en seriemorder, men kollegaene i stockholmspolitiet vil ikke lytte: Ingen kropp, ingen forbrytelse.
Så kommer Sam i kontakt med mystiske Nathalie Fredén, som viser seg å ha uventet innsikt i saken. En historie med uhyggelige forgreininger til Sams eget liv toner frem, og plutselig er det jegeren selv som blir jaget. Og i utmarkene venter en sannhet som altfor mange har interesse av å skjule. Utmarker er første bok i en ny serie om etterforskerne Sam Berger og Molly Blom, og viser en ny, mørkere side av den kritikerroste forfatteren.


Denne krimromanen er akkurat i min smak.  Eg kosa meg frå byjing til slutt. Det vil seie, eg sleit med slutten.  Kva er dette?  Har eg ikkje fått med meg alt? Eg googla lengda på boka.  Den stemte.  Eg høyrde om att.  Ikkje før eg las meldinga i VG, fall brikkene på plass.  Ein cliffhanger!  Det er berre å gle seg til framhaldet!

Arne Dahl kan kunsten å kombinere hardkokt politikrim med elementer av lettere paranoid samfunnskritikk i beste Stieg Larsson-tradisjon. For når mørke krefter i de hemmeligste av alle politikretser legger seg opp i etterforskningen, er det tydelig at denne saken har helt andre implikasjoner enn leseren først har sett for seg. Det som kan se ut som en passe lykkelig slutt viser seg nemlig å innvarsle noe ganske annet. (Sindre Hovdenakk)

1 kommentar:

  1. Spændende bog til sidste side. Glæder mig til den næste. Jeg har nydt også at læse alle bøgerne om A-gruppen.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...