torsdag 25. august 2016

Bok 33: Sannheten om Harry Quebert-saken

Den unge stjerneforfatteren Marcus Goldman drar på besøk til sin gamle venn og mentor, forfatteren Harry Quebert, for å få hjelp med en plagsom skrivesperre.Kort tid senere finner politiet liket av en ung jente nedgravd i hagen til Harry, og han pågripes for mord. Marcus er overbevist om sin venns uskyld.Han starter sin egen etterforskning, og begynner å skrive en bok om saken. Gradvis avdekkes et komplisert nett av hemmeligheter, og mange uventede og nervepirrende hendelser inntreffer før den dramatiske sannheten til slutt kommer for en dag.
Hvem drepte Nola Kellergan? Hva skjedde i New Hampshire sommeren 1975?Og hvordan skriver man egentlig et mesterverk?

 
Eg oppdaga at eg hadde liggande ei bok på datamaskina merka som Harry.  Då eg sjekka litt vidare, viste det seg at det var den første boka av Joel Dicker.  Eg har nok lagt den til side fordi den var på 17 CD-ar.  Det har tatt si tid.

Romanen er skriven på same måten som "Boka om Baltimorefamilien". Ein vert presentert for ei historie, så vert ho gradvis omskriven heilt til ein står der med sanninga. 

Eg forstår godt at dette er ein bestseljar! Romanen er spennande og tek stadig nye vendingar.  Når det er sagt, så trur eg og at eg må ha ein pause frå denne forteljarstilen ...

1 kommentar:

  1. Lydbok er såååå super - stemmen må passe.
    Ha riktig god helg. Hilsen fra Viola

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...