fredag 5. juli 2019

Bok 28: Falken


Det er en brennhet julidag i Oslo, og lufta dirrer over asfalten. Passasjerene på 19-trikken er opptatt med sitt, de hører på musikk, tenker på jobben eller hva de skal spise til middag. Brått blir de revet ut av hverdagens dagdrømmer. Det utenkelig har skjedd: Plutselig entrer flere bevæpnede menn trikken – midt i et sommerstille Oslo er trikken kapret.
På skinner
Trikken går jo i utgangspunktet bare sin faste rute mellom endestasjonene – hvor vanskelig kan det være å sende den ut på et sidespor der det er anledning til å stoppe den …? Men kaprerne har lagt intrikate planer og sikret seg mot alle framstøt fra politiet. De dekker til vinduene, så det blir vanskelig å følge med på kaprernes bevegelser inne på trikken. Det er heller ikke lett å ordne avlytting på et kjøretøy i bevegelse. Med politiet på hjul kjører trikken runde på runde i byen denne stekende hete juliettermiddagen. Og hva er det egentlig kaprerne ønsker å oppnå?

Intens thriller
Politiet famler i blinde, her er flere hensyn å ta – ikke bare skal de løse gisselsituasjonen, de har også sikkerheten til alle de skuelystne å tenke på. For hele byen venter et åndeløst mareritt. Ingen vet hva som foregår bak de tildekkede vinduene. Og hvordan i all verden kan Journalistene i Kanal ABC være så godt informert? Har de noen på innsiden? Journalist Kristin Bye, kjent fra blant annet Ulvenatten har fått en ny kollega, Linda Mikalsen. Med gode kilder, enormt pågangsmot og erfaring fra tidligere gisselsituasjoner kommer de to journalistene tettere på gisseltagerne enn noen annen …

I denne intenst spennende thrilleren følger vi kaprerne, gislene, politiet, politikerne og mediene – minutt for minutt, hjerteslag for hjerteslag. Vil saken få en løsning før desperasjonen tar overhånd? Vi blir kjent med hver enkelt passasjer, og kjenner hvordan desperasjonen river i dem etter hvert som trikketuren skrider fram. Tom Egeland leverer tettpakket spenning, perfekt for en deilig stund i godstolen.

Denne romanen var heilt annleis enn eg forventa av Tom Egeland. Han kan rett og slett ikkje samanliknast med dei eg tidlegare har lese. Tankevekkande thriller er mi tabloidoverskrift. Elles hadde eg stor sans for slutten - etter kvart.  Sterkt anbefalt som sommanunderhaldning!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...