torsdag 15. mars 2018

Bok 10: Hengte hunder


Jens Henrik Jensen er en ny dansk krimstjerne med internasjonalt gjennombrudd.
Nils Oxener Danmarks høyest dekorerte soldat noensinne. Men krigsveteranen er traumatisert og lever av å samle flasker og spise matavfall fra supermarkeder. I håp om å unnslippe sine indre demoner drar det tidligere medlemmet av Jægerkorpset sammen med hunden sin til Nordjylland. Der slår han leir dypt inne i skogen for å leve et rolig og enkelt liv. Men drømmen blir snart til et mareritt.
Etter et nattlig besøk på et middelalderslott i skogens utkant blir han mistenkt for drapet på slottsherren, en tidligere ambassadør og grunnleggeren av en innflytelsesrik tankesmie. Politiets etterretningstjeneste dukker påfallende raskt opp, og før den pressede krigsveteranen vet ordet av det, er han virvlet inn i etterforskningen av en rekke gåtefulle drapssaker, som tilsynelatende kun har én ting til felles: hengte hunder.

«Hengte hunder» er den første lydboken om soldaten Nils Oxner.


Eg skal innrømme at eg ikkje hadde store forventningar til denne krimromanen av, ein for meg,ukjend dansk krimforfattar.  Men så greier han å bygge opp ein krimhelt av noko eg først trudde ville bli ein klisjé, og ei spennande krimgåte.  Også denne krimromanen vil eg kalle eventyr for vaksne, sjølv om ein kan tenke seg slike tilstandar?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...