Til denne helga kjøpte eg inn frosne jordbær for å bruke saman med rabarbra til kompott. Eg kokte 500 g jordbær og 500 g rabarbra ikkje lenger enn at der var bitar att. I tillegg hadde eg i 2 dl (NB! Prøv deg fram - gjerne med 3 dl) sukker. Dette vart ein syrleg kompott.
Når ein ikkje har potetmjøl i kompotten, held han seg lenge i kjøleskåp. Viss ein frys ned kompott eller sylte, får ein berre passe på å ikkje ha for mykje i glasa.
Som de ser serverte eg krem og vaniljekrem til kompotten i går. Eit anna tips kan vere å servere små porsjonar i glas. Då er det lett å setje på lok og setje i kjøleskåp. Det kan hende at nokre av mine unge lesarar ikkje har skåler?
Ein dag eg føler at vi fortener dessert skal eg koke rabarbra i resten av krydderlaken frå skogsbæra- Elles skal eg lage syltetøy av rabarbra og tørka aprikos. Men først må eg kjøpe inn fruktsukker.
SvarSlettGløymde å skrive at desserten din såg ndelig ut.
SvarSlettDet ser aldeles fortreffeleg ut.
SvarSlettRabarbraene her på garden er så tynne i år, og eg som gjødsla litt også :( Kanskje difor ??
Eg lyt spørje svigermor om å få nokre stilkar.
Takk for tipset !
Eg får prøve med krydder også. På frukost-TV kokte Wenche kanelstang saman med rabarbra. I denne desserten er der vanilje i både krem og vaniljekrem.
SvarSlettDet skal ikkje så mykje rabarbra til når ein blandar den med anna frukt, både svisker og aprikosar er god kombinasjon.