I dag stakk eg innom bruktbutikken for å sjekke om dei hadde noko eg treng.
Der fann eg to former i litt ulik lengd. Det viste seg at dei passa perfekt til eit par fat eg sjeldan bruker. Til saman romma dei to formene 2 l, noko som er heilt perfekt til 2 pakkar fløyte.
TV-kokken laga is her om dagen. Han brukte folie rundt isen. Folien drog han berre rett av isen. På den måten slepp ein å dyppe formene i varmt vatn slik eg har gjort før.
Oppskrifta mi på is er svært enkel. Eg bruker ei eggeplomme og 1 ms sukker per dl fløyte. Så har eg i smak.
Vaniljeis
6 eggeplommer
6 ms/1 dl sukker
6 dl/2 pk fløyte
4 ts ekte vaniljesukker
1. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker.
2. Visp kremen mjuk (litt mindre enn til blautkake) saman med vaniljesukkeret - ein pakke om gongen.
3. Bland saman med slikkepott.
4. Set isen i frysaren.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar