Til festmiddagen på sommaravlutninga på skulekjøkenet er det sjokolademousse til dessert. Utfordringa er å få laga den utan at den skil seg. Eg har endra framgangsmåten i Frå bollar til burritos (blå bok)slik at det skal verte lett å lukkast. Oppskrifta er skriven for niandeklassingar.
SJOKOLADEMOUSSE
3-4 porsjonar (glas)
2 ms sterk
kaffi (2 ms vatn+ ½ ts pulverkaffi)
½ plate kokesjokolade
½ plate kokesjokolade
1 dl kremfløyte
½ ts vaniljesukker
½ ts vaniljesukker
2 egg (NB!
Plommer og kvitar skal skiljast!)
1. Smelt sjokoladen i varm kaffi i
vassbad. Avkjøl litt.
2. Visp kremfløyte og vaniljesukker til
luftig krem i ein bolle.
3. Skil egga. Ha plommene i ein liten bolle og kvitane i
ein mellomstor bolle.
4. Visp eggekvitane stive i ein
bolle. NB! Rein reiskap.
5. Rør eggeplommene inn i sjokoladen.
Bland dette forsiktig inn i kremen. Bruk
slikkepott. Vend til slutt inn dei
stivpiska eggekvitane.
6. Fordel moussen i porsjonsglas og set
glasa i kjøleskåpet til servering.
Tusen takk for linken....nå har jeg lest og lært om rabarbra og den jeg har i hagen er nå skåret ned. Nå gleder jeg meg til neste innhøsting om noen uker.....
SvarSlettØnsker deg og dine en flott St.Hans og god ferie.