Inspirasjonen til å bake pizzasnurrar fekk eg på Sunnmøre Folkebutikk. Dei hadde store glas (675 g) med soltørka tomatar for 25 kroner.
Dessutan fann eg freistande chili i litt forskjellige fargar. Ein kunne verte freista å pynte med dei! Eg trut nok dei er litt sterkare enn den vanlege varianten, så her må det finhakking til!
Deig:
1/2 pk gjær
3 dl lunka vatn
1 -2 ms olje (eg tok frå glaset)
1/2 ts salt
1 1/2 dl sammalen kveite, grov
ca. 6 dl sammalen kveite
Lag vanleg gjærdeig. Hev til dobbel storleik.
Fyll:
1 dl cottage cheese
2 ms olje (eg tok frå glaset)
1 raud chili utan frø
15 marinerte soltørka tomatar, grovhakka
2 ts tørka basilikum eller 15 friske blad, hakka
2 båtar kvitløk
2 dl riven ost
(1 dl pinjekjernar eller solsikkefrø)
Bland saman fyllet.
Fordel det over deigen som du har kjevla ut.
Rull saman og del i 16 bitar.
Etterhev.
Steik ved 220 grader midt i omnen i ca. 20 min.
Ser godt!Eg brukte soltørka tomata med vårløk og kvitløk som fyll til ovnstekt seifillet...det var også godt!
SvarSlettKan brukast til alt!:-)
Takk for tips! Eg må bruke det no når eg kjøpte eit stort glas!
SlettMmmm, du lagar så mykje godt :)
SvarSlett