Her kjem oppskrifta på "cupcakesa" som vi laga torsdag kveld. I dag har frøkna baka nye. Ho brukte ei banankakeoppskrift som vi fann i Sverre Sætre si bok. Ein kan i grunnen bruke alle formkakeoppskrifter. Det er berre å fylle dei i små former og steike dei i 10-20 minutt alt etter temperaturen.
På kurset brukte vi soyamargarin sidan kurshaldaren har gode erfaringar med det. Heime brukte vi meierismør. Dette får vere opp til kvar einskild. RØRE
125 g soyamargarin, romtemperert
2 dl sukker
2 dl sukker
2 egg
1 dl mjølk
3 dl kveitemjøl
1 ½ ts bakepulver
1 ½ ts bakepulver
1 ts vaniljeessens
1. Set omnen på 175 grader.
2. Set 12 former i eit muffinsbrett.
3. Rør sukker og margarin kvitt.
4. Rør inn egga, eitt om gongen.
5. Ha i mjøl/bakepulver og mjølk vekselvis.
6. Tilset vaniljeessens.
7. Fordel røra i muffinsformene. Dei skal vere ca. 2/3 fulle.
8. Steik kakene i midt i omnen i ca. 20 minutt.
9. Avkjøl først kakene 5 minutt i forma før du legg dei på ei rist.
FROSTING
125 g soyamargarin, romtemperert
1 ts vaniljeessens
½ dl mjølk
6-7 dl melis
1 ts vaniljesukker
1 ts vaniljesukker
Konditorfarge
1. Rør margarinen mjuk og smidig
2. Ha i vaniljeessens.
3. Sikt i melis og vaniljesukker vekselvis med at du har i mjølka. Bland inn nok melis til at frostingen blir fast og smørbar.
4. Tilsett konditorfarge.
PYNTING
Ha frostingen i ein sprøytepose. Pynt etter eige ønske!
Eg hadde liggande noko utstyr etter eit kakepyntkurs eg var på ein gong på 90-talet. Men vi kjøpte like godt eit nytt sett til frøkna.
Desse formene og glaser med hjerter skal brukast til konfirmasjonen hennar.
Slikt formingsutstyr får ein i vanlege butikkar. Det kom ikkje vaniljeessens som bestilt til skulekjøkenet førre veke, så vi brukte vaniljesukker
Eg hadde liggande noko utstyr etter eit kakepyntkurs eg var på ein gong på 90-talet. Men vi kjøpte like godt eit nytt sett til frøkna.
Desse formene og glaser med hjerter skal brukast til konfirmasjonen hennar.
Slikt formingsutstyr får ein i vanlege butikkar. Det kom ikkje vaniljeessens som bestilt til skulekjøkenet førre veke, så vi brukte vaniljesukker
Juhuuuu!! Kjekt å sjå :)
SvarSlettRett lekre..
God påske ♥
Desse skal vere med i dåpen i morgon. God banansmak og godt med smør i frostingen, men ein må passe på at den ikkje vert for varm. Smøret er litt blautare, men det stivnar i kjølegare rom.
SlettEg laga frosting fredag og to jenter i klassa mi pynta siste bretta. Klassa fekk kvar sin, og så selde vi i kantina. Populært begge stader!
Dei mest besøkte cupcakes-bloggane er forkjemparar for vaniljeekstrakt. Eg snakkar varmt om Tørslefs vaniljesukker, det med kvit- og grønstripete boks. Det er lagd med ekte vanilje, og gir veldig god smak til både muffins og cupcakes. Vaniljeessens er det lenge sidan eg hadde i hus, bestemora mi brukte å ha det i riskremen.
SvarSlettHar du prøvd Cemo sitt? Eg har prøvd både Tørslevs og Jacobs, men meiner Cemo sitt er i eiga klasse.
Slett