I dag har eg skrive ny oppskrift med ein enklare, eller i alle fall ryddigare, framgangsmåte på rullekaka i gamleboka. Denne kaka er rask og enkel å lage, og ho høver godt i små familiar.
3 egg
1 dl sukker
1 dl kveitemjøl
3 ms kakao
1 ts vaniljesukker
¼ ts bakepulver
- Set omnen på 250 grader.
- Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
- Sikt på det tørre og vend det forsiktig inn med slikkepott.
- Slå røra i ei (teflon)bakepapirkledd langpanne. Stryk røra jamt utover. Pass på at hjørna ikkje vert for tynne.
- Steik kaka i ca. 5 minutt midt i omnen.
- Strø eit (teflon)bakepapir med 1-2 ms sukker. Legg kaka opp ned på dette bakepapiret slik at ho ligg mellom to papir og kolnar.
- Lag fyllet.
Fyll:
2 dl kremfløyte, stivpiska
1 banan, mosa
1. Bland stivpiska kremfløyte med mosa banan og fordel banankremen jamt på kaka.
2. Rull kaka saman og legg ho på eit serveringsfat med skøyten ned.
Ser god ut!
SvarSlett