tirsdag 24. januar 2012

Sjokoladerullekake med banankrem

I dag har eg skrive ny oppskrift med ein enklare, eller i alle fall ryddigare, framgangsmåte på rullekaka i gamleboka.  Denne kaka er rask og enkel å lage, og ho høver godt i små familiar.

3 egg
1 dl sukker


1 dl kveitemjøl
3 ms kakao
1 ts vaniljesukker
¼ ts bakepulver

  1. Set omnen på 250 grader.
  2. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
  3. Sikt på det tørre og vend det forsiktig inn med slikkepott.
  4. Slå røra i ei (teflon)bakepapirkledd  langpanne.  Stryk røra jamt utover.  Pass på at hjørna ikkje vert for tynne.
  5. Steik kaka i ca. 5 minutt midt i omnen.
  6.  Strø eit (teflon)bakepapir med 1-2 ms sukker. Legg kaka opp ned på dette bakepapiret slik at ho ligg mellom to papir og kolnar.
  7.  Lag fyllet.

Fyll:
2 dl kremfløyte, stivpiska
1 banan, mosa

1.   Bland stivpiska kremfløyte med mosa banan og fordel banankremen jamt på kaka. 
2.   Rull kaka saman og legg ho på eit serveringsfat med skøyten ned.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...