Hvordan beskytte seg mot ondskap når den finnes midt iblant oss?
En kveld i april kommer ikke Anna-Karin Ehn hjem fra jobben på sosialkontoret, og ektemannen melder henne savnet. Han kan fortelle at hun har mottatt trusler fra klienter på jobben, og mannen frykter det verste. Dagen etter blir bilen hennes funnet i veikanten noen mil utenfor Hagfors. Det er spor av blod i bilen, og politiet mistenker at hun er drept. Anna-Karin har levd et tilsynelatende ordinært liv med mann og barn, men når journalisten Magdalena Hansoon begynner å skrape ved den perfekte fasaden, oppdager hun at kvinnen har levd med mange hemmeligheter.
Midt i denne romanen lurte eg på om eg skulle innføre eit nytt omgrep "Kjerringkrim". Eg synest ikkje forfattaren greier å fordjupe seg i brotsverka. Det vert for mykje mascaralegging utan at det er viktig for historia.
Romanen har ein bodskap. To parallelle historier får fram problema med vald og overgrep i nære relasjonar. Kvifor greier ikkje helsearbeidara og lærarar å avdekke dette. Her er ein nabo som bryr seg, men ho vert oppfatta som travel både for politiet og dei rundt henne. Kor lenge kan ein heil familie vere "sjuk" før det vert reagert?
For meg er dette typisk terningkast tre.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar