tirsdag 19. juli 2016

Bok 30: Irene


Ny thriller fra Pierre Lemaitre om overbetjent Camille Verhoeven.

Overbetjent Camille Verhoeven befinner seg i en uvanlig periode i livet. Han er lykkelig gift med den vakre Irène og skal snart bli far. Men når en ny drapssak lander på pulten hans, et dobbeltdrap som er så ekstremt at selv de mest hardbarkede blant kollegene blir forferdet, får han bange anelser. Det virker ikke som det ligger noe motiv bak skrekkscenariet, men da det dukker opp en forbindelse til minst ett tidligere uløst drap, blir det klart at de har med en seriemorder å gjøre. Pressen er raskt og skadefro på banen og setter særlig Verhoeven i et dårlig lys.
Men det er Verhoeven som står bak det store gjennombruddet: Dobbeltdrapet er en nøyaktig kopi av en scene i Bret Easton Ellis' bok "American Psycho", og det skal vise seg at morderen lar seg inspirere av flere kriminalforfattere.

«Irène» er kronologisk sett bok 1 om Verhoeven, «Alex» er bok 2(utgitt 2015).


Viss eg forstår det rett, så er dette første romanen i ein trilogi der nummer to, Alex, vart skriven først. Den tredje kjem vel snart ut på norsk, vil eg tru. Også denne romanen står på 10-på-topp-lista.

Eg likte denne romanen godt, men eg skulle ønskje eg hadde lese han først.  No visste eg korleis det ville ende, og det tok vekk mykje av spenninga. Nummer to, Alex, er krim i særklasse.  Ein får berre gle seg til Camille.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...