Denne skuffekake laga Wenche på frukost-TV onsdagen før sommarferien. Kaka har visst vore populær hos matbloggarane. Vi smakte ei som likna i Sverige, så for meg er ho litt svensk. Ein kan vel og seie at dette er luksusvarianten av bedehuskaka.
Eg bakte kaka til hagefesten. Då fann eg ut det var best å lage nokre skuffekaker slik at det garantert ikkje vart for lite mat!
For å lettare finne fram til kaka i framtida legg eg oppskrifta ut her omsett til nynorsk. Wenche si ligg her.
Kakebotn300 g smør
1 1/2 dl matfløyte eller mjølk (Eg brukte H-mjølk)
6 - 7 egg
360 g sukker
1 vaniljestong, skrap ut frøa (2 ts ekte vaniljesukker)
350 g kveitemjøl
3 ts bakepulver
- Set steikeomnen på 180 grader. Kle ei langpanne med bakepapir.
- Smelt smøret i ei panne og ha i mjølka. Set til side.
- Pisk eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker.
- Sikt i det tørre (mjøl blanda med bakepulver) vekselvis med mjølkeblandinga.
- Hell røra i langpanna.
- Steik kaka midt i omnen i 30 minutt til kaka er gyllen, men ikkje gjennomsteikt.
- Lag kokostoppinga medan kakebotnen står i omnen.
Topping
300 g smør
500 g brunt sukker
1 ½ dl matfløyte eller mjølk
400 g kokos
- Smelt smør, brunt sukker og matfløyte/mjølk i ei (stål)panne. Rør til du får ein glatt masse.
- Ta panna vekk frå plata og rør inn kokos.
- Ta ut kaka og set omnen på 210 medan du fordeler toppingen jamnt utover kaka.
- Steik kaka i 10 minutt til.
- Avkjøl kaka før du skjer i henne!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar