søndag 12. juli 2015

Bok 30: Stalker

 

For ni år siden ble presten Rocky Kyrklund dømt til psykiatrisk behandling for et brutalt mord. Selv han husker ingenting av hendelsen. Etter en alvorlig bilulykke lider han av regelmessige blackouter.   Sommeren han skal tilbakeføres til samfunnet mottar politiet en filmsekvens av en kvinne i et vindu. Neste dag blir kvinnen funnet død i sitt hjem. Det er ikke bare voldsnivået som får politiet til å tenke på Kyrklunds gamle mord. Så dukker en ny film opp hos politiet. Politiet kommer ikke til å løse saken uten Joona Linna. Problemet er at Joona har vært forsvunnet i over et år. Nesten alle tror han er død. Nesten alle.

Etter å ha lese denne romanen sit eg att med blanda kjensler. Han er spennande og velskriven.  Drapa er bestialske. Det er både politi, psykiatar og Joona Linna som arbeider med å løyse saka.  MEN, eg er usikker på om eg liker løysinga.  Er det sannsynleg eller mogleg? Kan menneske vere så forstyrra og planlegge over så lang tid?

VG-anmeldaren kallar seg blodfan.  Eg ser at han er inne på noko av det er sit att med. Sjølv ville eg og ha gitt terningkast 5.
 

1 kommentar:

  1. det er noko som er heilt sprøtt og det er at eg aldri hugsar slutten på krimbøker-eller filmar. Men eg har den liggande på data.......

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...