I dag har vi vaska delar av huset. Den siste golvvasken tek vi i morgon. Journalisten hadde og fri i dag, så vi inviterte han på middag.
På menyen stod det ei mulligatawny-inspirert suppe og byggriskrem til dessert.
Det er ikkje plass til ein heil kalkun i fryseboksen min for å seie det rett ut. Så eigentleg hadde eg slått frå meg å kjøpe det før i romjula, viss der då var att. Men så måtte frøkna innom ein butikk der det låg kalkun i frysedisken til 19,90 pr kilo. Kalkun for 170 kroner vart med heim. I går steikte eg lår og venger og serverte ris og saus til som om det skulle ha vore kyllinglår. Filetane fraus eg ned att for å ha i romjula. Av resten kokte eg kraft som eg kokte ned (reduserte heiter det vel) frå 3 1/2 til 2 liter. Denne vart brukt til suppa i dag. Kjøt frå eit lår låg att frå i går. Viss ikkje ville eg ha steikt noktre kyllingfiletar. Det som var på kraftbeina, var så lite og bruskete at det fekk verte kattemat. Katten fekk også innmaten i går etter at den hadde fått kokt med i krafta.
Risrestar frå i går vart servert til å ha i suppa. Byggrynsgrauten vart brukt i desserten. Det er godt å ikkje starte jula med mange restar, synest eg.
No skal yngstemann og eg til byen på shopping.
Eg har kjøpt inn kyllinglår som eg tenkte å lage suppe på. Har kjøpt inn ingrediensane, men ikkje tort meg til å lage suppa. Ikkje enno. Nils koka ertersuppe i dag, og Margrete kom og åt i lag med oss.
SvarSlett