fredag 8. august 2014

Bananbrød

I dag kjem oppskrifta som eg har lova blogglesarane.  Bananbrødet kan etast som kake eller som brød med eit tynt lag marmelade/syltetøy.
Av ulike grunnar vart det ikkje til at vi fekk med oss "Afternoon tea" i London slik planen eigentleg var.  Men på Foyles fall valet på denne kokeboka i år.  
Boka tek for seg historia til tedrikking, skikk og bruk kring måltidet "afternoon tea", korleis velje ut og koke te og sjølvsagt mange oppskrifter på både "sandwiches", kjeks og kaker. Alle oppskrifter har metriske mål, så dei er ikkje noko innvikla.

Det var to grunnar til at eg valde å prøve denne oppskrifta. For det første hadde eg ein diskusjon med ei venninne der vi er samde om at butikkane bør sette ned prisen på frukt og grønt som ikkje er 100% perfekt.  Eg fann ein pose overmodne bananar til 10 kroner.  Butikken ville nok ha kasta dei om eg ikkje hadde kjøpt dei.  For det andre er oppskrifta utan tilsett sukker og med sammale mjøl.  Når brødet/kaka skal serverast til diabetikarar er det ein fordel.

Eg har omsett oppskrifta og kome med eigne erfaringar i kursiv.
115 g smør, pluss til smøring av forma
1 ts (5 ml) natron
225 g sammalen kveite, fin(eg brukte Fibramjøl)
2 egg, piska lett saman
3 svært modne bananar
30-45 ml kokosmjølk eller soyamjølk (eg opna ein boks kokosmjøl, men tenker at det kanskje kan sløyfast)

1. Set omnen på 180 grader. Smør ei brødform.
2. Rør smøret kvitt. Ha nnatron i mjølet og tilset vekselvis med egga.
(dette vart svært fast, så eg kjem nok til å ha i ein banan eller kokosmjølk også neste gong)
3. Skrell bananane og mos dei godt med ein gaffel.
4. Ha i kokosmjølk/soyamjølk og bananar.  Rør saman.
5. Hell røra i forma.  Steik i ca 1 1/4 time. Stikk ein grillpinne eller ein spagetti i midten av kaka for å sjekke om ho er steikt. Avkjøl på rist.

Eg laga tre kaker/brød. Bananane var store, så eg brukte berre sju. Den eine kaka serverte eg til dessert då foreldra mine var her med krem og molter/bær i krydderlake.  Den andre vart niste til studentane, og den tredje berre forsvann! 

Bananbrødet er eit sunt og godt alternativ til formkaker! 


2 kommentarer:

  1. Å, den boka skulle jeg gjerne hatt!
    Vi var i London i juni, og spanderte på oss Afternoon Tea.
    Hvis du har lyst til å lese om det, finner du det her:
    http://minebyferier.blogspot.no/ -
    på noe som kanskje blir en reiseblogg.
    Ønsker deg et godt nytt skoleår!

    Kari

    SvarSlett
  2. Takk for det! Såg veldig fint ut! Vi hadde ikkje bestilt og hadde planar om å finne oss ein stad. Så vart vi ein meir fordi noko anna skar seg.
    Men det må bli fleire turar til London...

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...