mandag 13. juni 2011

Rabarbra- og aprikoskompott

Denne oppskrifta er i utgangspunktet det same som denne, men halvert, altså ca 1 liter. 
1 pk aprikosar
250 g rabarbra, i bitar
4 1/2 dl vatn

2 dl sukker

1 1/2 ms potetmjøl
3/4 dl vatn

1. Kok aprikosane møyre.  Det går fortare om du har bløytlagt dei.  Ha i rabarbrabitane og kok til dei er møyre.
2. Ha i sukker.  (Eg bruker å ha i sukkeret og passe panna.  Går ein frå panna med sukkeret i, kan det lett  koke over).
3. Rør ut potetmjølet i kaldt vatn.  Ta panna til side og ha i jamninga.
4. Set desserten attende på panna.  Den er ferdig på få sekund.   Avkjøl.

Rabarbra- aprikoskompott kan serverast med mjølk, fløyte eller vaniljeaus, eller du kan gjere som på bildet; legge lagvis kompott, vaniljekrem (Piano) og krem.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...