I dag skulle vi ha med eit fat med mat på Forbundsfesten. Eg lurte på om eg hadde laga skulebollar sidan eg begynte å blogge. Eg laga ein vanleg bolledeig av 1 l mjølk, 2 pk raud gjær, 2 egg, 2 1/2 dl sukker og smelta meierismør (eg knip ofte inn på smøret, men 200 g er vel etter oppskrifta). 2 ts kardemomme er valfritt. Det gjekk med ca 1,8 kg kveitemjøl. . Blogglesarane har vel sine eigne bolleoppskrifter.
Eg bruker å vege emna til skulebollar til 100 g. Det er plass til 9 på kvar plate. Eg trillar dei og trykker dei flate. Etter ca 5 minutt trykker eg dei flate ein gong til.
Når dei har heva, lagar eg ei grop i midten på kvar bolle og legg litt vaniljekrem i kvar grop.Av deigen min i dag laga eg 18 skulebollar og 16 skillingsbollar. I dei brukte eg resten av vaniljekremen. Desse har eg frose til seinare bruk.
På festen gjekk bollane raskt unna. Ein åtte-ti-åring kom med ein på fatet sitt og utbraut: "Her er gratis bollar!"
Skulebollar er ein sikker vinnar.Men eg lagar helst slike med kanel i svingane -utan melis og kokos, men MED vaniljekrem. Då kan eg fryse dei og varme dei i steikomnen. Eg likar ikkje melisglasur, men det gjer ungane.
SvarSlettDet er det eg veit! Det var helst 10 år gamle gutar som kom tilbake med dei, kanskje fordi dei står først i køen?
SvarSlett