onsdag 1. juli 2020

Bok 33: Illvilje



Den uortodokse Kripos-etterforskeren Adrian Stiller har igjen tatt turen til Larvik-området. Bakgrunnen er den overgreps- og drapsdømte Tom Kerr, som nå har tilstått ytterligere et drap. I regi av Kripos blir det derfor arrangert en befaring der Kerr skal påvise hvor han har skjult liket. Befaringen foregår i William Wistings distrikt, og det er han som har ansvaret for rekonstruksjonen. I tillegg har Stiller engasjert Wistings datter Line, som nå er frilansjournalist, for å dokumentere rekonstruksjonen. Dermed er trespannet komplett.
Den andre
Tom Kerr er tidligere dømt til 21 års forvaring for å ha mishandlet og drept flere unge kvinner på bestialsk vis. I forbindelse med befaringen har politiet gjort en rekke sikkerhetsforanstaltninger. Likevel skjer det uforklarlige: Flere politifolk blir skadet, og Kerr greier å rømme. Ved hjelp av Lines filmopptak avdekkes det hvordan Kerr klarte å unnslippe. Helt siden Kerr i sin tid ble pågrepet, har det vært mistanke om at han hadde en medhjelper under bortføringene, en medhjelper som mediene ga navnet 'Den andre'. Spørsmålet alle stiller seg, er om det kan være 'Den andre' som har planlagt flukten? 

En planlagt katastrofe?
Når så galt skulle skje, gir dette politiet en mulighet. De griper sjansen til å legge en felle i jakten på rømlingen og forhåpentligvis greie å pågripe både ham og medhjelperen denne gangen. Etter hvert får Wisting en følelse av at Stiller nærmest har satt flukten i scene for å lokke 'Den andre' fram fra skjulestedet sitt. 

Siden planen ser ut til å mislykkes, kommer spesialenheten på banen. De spør seg hvordan rekonstruksjonen kunne få så fatale følger. De retter søkelyset mot Wisting – det er på hans vakt at flukten har skjedd. Spesialenheten har tidligere vært etter Wisting uten å få noe på ham, og nå gyver de løs igjen – nesten litt for ivrige ... 
På sporet
Spesialenhetens arbeid er ubehagelig, men Wisting har vært gjennom dette før, og han velger å vie all sin oppmerksomhet til selve saken; en kvinne er forsvunnet, og tida er i ferd med å løpe fra dem. 

Lines metode
Parallelt med politiets arbeid jobber Line videre med materialet sitt i håp om å sette sammen en dokumentarfilm om Tom Kerr og ondskapen som driver ham. Hun jobber systematisk og oppsøker  menneskene og stedene i kretsen rundt Kerr. Hun har et litt annet blikk enn politiet, og kanskje er det dét som skal til for å finne en løsning?



Dette er topp underhalding når ein er ute og går tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...