fredag 15. mai 2015

Bok 22: Blod på snø

Oslo, desember 1977. Den kaldeste vinteren i manns minne. I fire år har Olav vært ekspeditør - leiemorder - for den forfinede gangsteren Daniel Hoffmann. Med Olavs hjelp kontrollerer Hoffmann hovedstadens heroinmarked. Nå blir Hoffmanns bande utfordret av Fiskeren, en narkoselger som bruker fiskebutikken sin på Youngstorget som dekkoperasjon.
Hoffmann kjenner seg truet fra alle kanter og lover Olav femdobbelt honorar og evig juleferie for et siste oppdrag: Han skal ekspedere kona, den vakre og forføreriske Corina Hoffmann. Haken er bare at Olav forelsker seg i offeret.

Eg hadde heller låge forventningar til denne romanen, må eg innrømme.  Etter å ha lese ein roman med mange personar og hendingar, passa det godt med noko lettlese, tenkte eg. Og lettlesen er romanen, men den var langt frå så enkel i negativ forstand.  Eg synest romanen har nerve, og språket er godt. Så når VG gir han terningkast 5, forstår eg godt kvifor!
 

2 kommentarer:

  1. Eg var litt i villreie etter å ha lese boka. Anten var den heilt bånn-eller så var den terningkast 5. Der VAR liksom noko med den.

    SvarSlett
  2. Det var det eg og sat att med. I utgangspunktet kunne ein mistenke forfattaren for å vere ute etter lettente pengar. Men det var noko med romanen, den hadde ein driv i seg. Og vinkliga var spesiell.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...