tirsdag 11. juni 2019

Bok 25: De venstrehendtes forening



Omsider har van Veeteren funnet sin hovedmistenkte i en gammel sak. Problemet er bare at den avdøde har ligget i den grunne graven lenge, trolig i flere tiår – faktisk ser det ut til at han har ligget der såpass lenge at han rykker ned fra plassen som hovedmistenkt.

«Når Håkan Nesser er i toppform, er det få som matcher ham som spenningsforfatter.» 

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen, terningkast 5
Mordbrann
Den avdøde var mistenkt for å ha stått bak brannen i Mollys pensjonat i 1991. Fire mennesker omkom i brannen. De var alle sammen deltakere i en gjenforeningsfest, og de ble merkelig nok sittende ved spisebordet til tross for brannen. Hvorfor søkte de ikke ut? Var de dopet ned? I følge vitneutsagn manglet en av middagsgjestene, som dermed ble antatt å være gjerningsmannen bak brannen. Politiet lette med alle ressurser i lang tid, men mannen ble ikke funnet. Det fikk sin naturlige forklaring: Mannen har i alle årene siden brannen ligget i en grunn grav i skogen. Saken må dermed ses i et helt nytt lys.
De venstrehendtes forening
Hvem var egentlig de fire som døde i brannen, hva slags gjenforening var det snakk om? Van Veeteren følger sporene bakover i tid, til da guttene Marten og Rejmus ble plaget av barneskolelæreren sin, og dannet De venstrehendtes forening. Hendelser i fortiden og nåtiden henger sammen, men det finnes ingen igjen i live som kan forklare hvordan. Nesten ingen.

«Blant de mange svenske kriminalforfattere er Håkan Nesser den mest kresne stilisten.» 

Fredrik Wandrup, Dagbladet, terningkast 5
Kjært gjensyn
Å lese en bok av Håkan Nesser er en nytelse. Språket er uanstrengt og elegant, og historien flyter lekende lett. I De venstrehendtes forening møtes for første gang Van Veeteren og Gunnar Barbarotti i oppklaringen av en komplisert uløst sak.
Det er bare å sette av tid til godstolen, og glede seg til noen timer i selskap med De venstrehendtes forening.


Kjelde: Bokkilden


Mi meining om romanen er nok ikkje overraskande: Kvalitetskrim utført av ein god penn!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...