mandag 2. juli 2018

Bok 26: Vanessa Svartmo


Andrea Bræin Hovig debuterer som romanforfatter med en sår, men morsom roman om tenåringen Vanessa Svartmo.

"Jeg har nettopp hatt en åpenbaring: Jeg er nederst. På planeten. Når det kommer til lykke. Jeg gjentar: Jeg er kloden Tellus' mest ulykkelige menneske. Banna bein."

Vanessa Svartmo bor med moren sin i Oslo. Hun har nettopp innsett at hun er helt nederst på planeten. Hva lykke angår. Moren hennes drikker og ligger på sofaen, faren er fraværende, og på vennefronten er det mildt sagt skralt. Grandios selverkjennelse, med andre ord. Men nå skal Vanessa Svartmo FAKTA FAEN bli ny! Idet hun treffer rikmannsgutten Gabriel, går startskuddet for en ny epoke i Vanessas liv. Vi følger henne fra isolasjonen og inn i det fellesskapet som oppstår i gruppemøtene hos skolens batikk- og tova ull-kledde sosiallærer Brit Jørstad Moen, a.k.a. BJM.

«Vanessa Svartmo» handler om identitet og vennskap, om å stå utenfor, og om å finne et fellesskap der man aller minst venter det.


Denne ungdomsromanen tok eg med meg frå biblioteket fordi eg hadde lese utdrag frå han på skulen.  Kvart år får vi utdrag av nye romanar gjennom TXT-aksjonen.  Eg burde sjølvsagt ha lese mange ungdomsromanar slik at eg kan anbefale litteratur for elevane.

Kven vil like denne?  Eg trur jenter med humor og empati.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...