mandag 9. januar 2017

Bok 2: Kaninjegeren


Teoriene går umiddelbart i retning av at drapet er en terrorhandling, og beredskapen blir høynet. Mye tyder på at morderen er svært profesjonell, og på at han kommer til å slå til igjen. Saga er helt sikker på at de trenger hjelp fra én bestemt mann: Joona Linna. 
Soning og kjærlighet
Joona Linna har sonet to år i Kumla fengsel. Dagene følger på hverandre og er til forveksling like. Så henter Säpo ham til et avsidesliggende område for et hemmelig møte. Politiet trenger hjelp for å stoppe en gåtefull morder som går under navnet Kaninjegeren - og Joona Linna har sin egen sterke motivasjon for å ønske seg permisjon. Hun heter Valeria og venter på at Joona skal komme ut.

Kaninjegeren
Den eneste forbindelsen mellom ofrene til Kaninjegeren er at de alle hører et barn lese en barneregle om kaniner like før morderen slår til. Skjebnen vil det slik at tv-kokken Rex Müller havner midt i begivenhetenes sentrum. For første gang skal han ta hånd om sin tenåringssønn Sammy. I stedet for tre rolige uker med sønnen blir han kastet ut i en fryktelig kamp på liv og død. 

Intens spenning
Lars Kepler er i særklasse god til å skape spenning mellom permene. I Kaninjegeren samarbeider Joona Linna og Saga Bauer i all hemmelighet for å stoppe en seriemorder før det er for sent. De leserne som kjenner Kepler fra før, vet akkurat hva de får - tettpakket spenning som gjør at man suser gjennom sidene. Du vet aldri hva skjebnen har i vente for deg, hva som kanskje tar deg igjen hvis du begynner å løpe akkurat nå ...


Eg starta det nye året med ein skikkeleg pageturner. Eg fekk låne papirboka av ein krimkompis før jul.  Jula har lett for å bli sosial, men no i etterkant har her vore rolegare tider.  Romanen er svært intens og spennande.  Dette er eventyr for vaksne som liker litt tøff krim.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...