søndag 24. april 2016

Bok 17: Ikke bestått

Stiftet til ryggen hans finner politiet et spørreskjema stemplet «ikke bestått». Drapet er begått med slaktepistol og er makabert nok i seg selv, men da det kommer fram at mannen attpåtil er c-kjendis etter å ha deltatt i et realityprogram, skjønner Torkel og de andre etterforskerne at denne saken kommer til å vokse til en mediestorm. Særlig da det blir funnet et nytt lik, plassert på samme måte, bare noen dager etter det første funnet.

Forsmådd og forbigått
Sebastian Bergman tolker åstedene, og han ser tidlig konturene av morderen: En bitter akademiker har sett seg lei på en verden som ikke verdsetter ordentlig kunnskap, kunnskap av den typen som han selv besitter. Hvem som helst kan bli kjendis ved å ha sex med fremmede på tv, mens det ikke lenger er mulig å skaffe midler til seriøs forskning. Morderen har bestemt seg for å test allmennkunnskapene til en rekke c-kjendiser, for deretter å straffe de som ikke består ... Kriminalpsykolog Sebastian Bergman og etterforskerne i Rikskrim blir også satt på prøve av denne godt organiserte morderen. For hvordan skal de klare å sirkle inn en så grundig forberedt og kunnskapsrik morder?


Denne romanen kasta eg meg over.  Eg har likt dei tidlegare bøkene i serien. Det er mykje privatliv og mange private konfliktar. Desse kan lett bli like interessante som mordgåta.  Ein anar vel og eit skråblikk på dagens samfunn.  Kven skal vere forbilde?

Når det er sagt, så vert nok denne romanen rask gløymt, viss han då ikkje vert filma?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...