søndag 24. november 2019

Bok 44: Etter vinteren

Magiske Isabel Allende  

Isabel Allendes vintereventyr fra New York er av beste merke. Midt i mysteriet opplever vi uventet medmenneskelighet, kjærlighet og toleranse.
De tre hovedpersonene Richard, Lucia og Evelyn havner ufrivillig i hverandres selskap under den verste snøstormen i New York noensinne. Den forsiktige Richard har våget seg ut i uværet med bilen for å få katten sin til dyrlegen. På veien kolliderer han med en bil, og den unge sjåføren av den andre bilen oppfører seg svært merkelig. Richard skjønner ikke hvorfor hun er så oppkavet og desperat over kollisjonen og ikke blir roligere selv når han forklarer at hans forsikring dekker reparasjon for begge bilene. Hun prøver frenetisk å lukke det skadede bagasjelokket og haster så fort videre i den bulkede bilen at han bare så vidt rekker å få gitt henne visittkortet sitt så hun kan ta kontakt om skadene.

«Den lille kollisjonen skal vise seg å være starten på et stort eventyr av en fortelling» 

Mystisk gjest
Da jenta litt senere dukker forskremt opp på døra hans, skjønner han ingen ting. Snøstormen raser fortsatt, og hun tør tydeligvis ikke dra hjem med den bulkede bilen. At Evelyn, som jenta heter, har en svært god grunn til å være redd, skal han først få vite senere, og når hemmeligheten avsløres, er det for sent å snu for ham også. Motvillig lar han henne søke tilflukt i leiligheten. Forgjeves prøver han å få henne til å fortelle hvorfor hun er så skremt. I sin fortvilelse over situasjonen ber han leieboeren sin, Lucia, om hjelp med den mystiske, unge jenta. Han og Lucia omgås ikke, de rett og slett unngår hverandre til vanlig, men siden Lucia snakker spansk, kan hun kanskje få jenta i snakk?
Vintereventyr
«De neste tre dagene, mens uværet ble lei av å piske jorden og løste seg opp over havet, skulle livene til Lucía Maraz, Richard Bowmaster og Evelyn Ortega bli ugjenkallelig vevd inn i hverandre.» Den lille kollisjonen skal vise seg å være starten på et stort eventyr av en fortelling, der de tre plutselig har blitt medsammensvorne i noe mye mer dramatisk enn en bulket bil. Litt etter litt får Richard og Lucia høre Evelyns historie, og da er det ingen vei tilbake, de må sammen finne en løsning som kan redde dem alle. Og som den fantastiske fortelleren Isabel Allende er, har hun gitt romanen et vell av medmenneskelighet, verdighet, kjærlighet, toleranse og omsorg midt oppe i dramatikken.
Allende skaper magi på boksidene, det er bare å glede seg! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...