torsdag 21. mars 2019

Bok 15: Motiv X


Fabian Risk våker over datteren Matilda som ligger i koma på sykehuset i Helsingborg. I mellomtida blir en elleve år gammel syrisk flyktning meldt savnet. Lille Moonif gikk hjemmefra om morgenen, men dukket aldri opp på skolen. Han blir funnet samme dag, brutalt myrdet. Saken kaster byens kriminalpoliti ut i en komplisert sak med rasistiske fortegn. Grumsete holdninger spirer og gror, også internt i politiet, og Sverigedemokratene har aldri stått sterkere.
DRAPSBØLGE
Men Moonif er ikke den eneste som blir drept. En drapsbølge ryster byen, og politiets ressurser er tynt spredd. Alle de døde er drept på ulike måter, og de har tilsynelatende ingen forbindelser til hverandre. Er det snakk om en rekke uavhengige drap, eller henger de sammen på et eller annet vis som etterforskerne ikke får taket på …? Ingenting er fullt så enkelt som det virker i første omgang, og etterforskerne havner i en stadig mer hektisk jakt på flere gjerningsmenn. Til slutt må Fabian gå i aktiv tjeneste igjen, selv om han helst ville viet seg til familien.

AHNHEMS STYRKE
Stefan Ahnhem undervurderer aldri leserne. Han har tillit til at de ikke bare klarer, men også ønsker, å henge med helt til siste side er lest. Persongalleriet er omfattende men troverdig og levende skildret. Ahnhem trekker gjerne opp linjene i flere ulike saker på én gang, og lar gjerne flere av handlingstrådene strekke seg over flere bøker. Det er ganske mye forlangt av leserne, men til gjengjeld får man tilfredsstillelsen ved å la seg oppsluke av et uhyre spennende univers, der nesten hva som helst kan skje.

Motiv X er herved anbefalt!

Når de les over, forstår de sikkert at dette er krim heilt etter min smak.  Det er spenning heilt til slutt - med ein liten snert. Eg har gått turar i halvmørket og lytta til lydboka ...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...