fredag 15. februar 2013

Biff stroganoff


Biff Stroganoff

300 g flatbiff (Vi brukte entrecote(utt: angtrekått) i strimlar
1 ms flytande margarin

2 ms kveitemjøl

3 ms tomatpuré
1 ts sennep
2 ½ dl vatn
1 ½ dl mjølk

1 løk i skiver
100 g sjampinjongar, i skiver
1 ms olje
½ ts salt
½ krm pepar

  1. Brun kjøtet i olje/margarin i jerngryta. Strø på kveitemjølet og bland godt.
  2. Tilset tomatpuré, sennep, vatn og mjølk.
  3. Lat alt trekkje like under kokepunktet, minst 30 minutt.
  4. Brun løken og soppen i woken, og ha det over i gryta.
  5. Lat retten trekkje vidare ca 5 minutt til kjøtet er mørt.
  6. Smak til med salt og pepar.


Kokt ris

3 ½ dl vatn
1 krm salt

1 ½ dl ris

  1. Kok opp vatn og salt i den svarte titanpanna.
  2. Ha i risen og kok den på svak varme under lok i 15 minutt.
  3. Slå av plata og lat risen stå med loket på i 5 minutt til.
Ein kan sjølvsagt servere grønsaker,  poteter eller potetmos til.
Bildet er tatt på skulekjøkenet med mobilen.

2 kommentarer:

  1. Biff stroganoff er alltid godt.
    Eg brukar heimelaga potetstappe til.
    God helg og vinterferie !

    SvarSlett
  2. Takk for det!
    PÅ skulekjøkenet serverte vi ris til tre ulike gryterettar.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...