onsdag 8. april 2020

Bok 11: Rimelig tvil

Begjæret etter nytelse og penger kan drive et menneske langt, og advokat Mikael Brenne er ikke bedre enn andre. Han er rundbrenner på byen og driver eget advokatbyrå. Arbeidet hans består stort sett i å forsvare lokale småkjeltringer, og det blir man ikke fet av. Den dagen to serbere med dyre dresser og dulgte hensikter dukker opp, blir fristelsen for stor. Han ser muligheten til å redde firmaet økonomisk og påtar seg rollen som deres forretningsadvokat. Det blir også en besettende oppgave å forsvare deres gode kontakt Eva, som er fengslet mistenkt for langing av narkotika.


Stadig dårligere samvittighet får ham til å bestemme seg for å bryte samarbeidet og Mikael blir tvunget til å overskride grenser han ikke trodde var mulig, og situasjonen blir både blodigere og vanskeligere enn han hadde forestilt seg.No når eg har fått Storytel, kan eg velje bøker på ein ny måte.  Ei bok eg før ville tatt med meg frå biblioteket, er kanskje nummer fem i ein serie.  No kan eg lese heile seriar om eg vil.


Denne romanen er den første i serien med Mikael Brenne.  Romanane i serien er glitrande innlesen på bergensdialet av Lasse Lindtner. Han hermar og mange andre dialektar.


Det som eg liker godt med bøkene er at Mikael Bredde er advokat, og vi får refleksjonar ut i frå den ståataden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...